چگونه از طنز در سخنرانی استفاده کنیم؟
چگونه می توانیم با تکنیک های طنز در سخنرانی مخاطبان خود را تحت تاثیر قرار دهیم؟ حتما این سوال ذهن شما را درگیر کرده است که چگونه می توانید با استفاده از طنز، برای مخاطبان خود جذاب تر و شیواتر صحبت کنید. ما قصد داریم در این مطلب که مهمترین و کاربردیترین ترفندهای طنز در سخنرانی را برای شما بیان کنیم، تا بتوانید سخنرانی تاثیرگذارتری داشته باشید.
ارکان طنز در سخنرانی
برای اینکه بتوانیم مخاطب خود را تحت تاثیر قرار دهیم باید حتما با تکنیکهای استفاده از طنز در سخنرانی آشنایی داشته باشیم. به همین منظور باید دقیقا بدانیم مخاطب ما کیست و چگونه و از چه راه هایی می توانیم مخاطب خود را بخندانیم.
چهار رکن اصلی وجود دارد که شما می توانید با استفاده از آنها مخاطب خود را بیشتر بخندانید. در واقع این ها ارکان اصلی هستند که باید شما به عنوان یک سخنران، با در نظر گرفتن ترفندهای شوخ طبعی در سخنرانی از آنها استفاده کنید. این ارکان به شما یاری می دهند که هم سخنرانی موفق تر و کامل تری داشته باشید و هم بتوانید خنده را به لب های مخاطبانتان بیاورید.
- سخنران
- متن طنز
- محیط سخنرانی
- مخاطبان سخنرانی
10 تکنیک استفاده از طنز در سخنرانی
بعد از اینکه متوجه شدیم که قدم های اولیه برای داشتن یک سخنرانی طنز تاثیرگذار چیست، باید از تکنیک های طنز در زمان سخنرانی نیز بهره لازم را بگیریم.
- نگذارید مخاطب قدم های شما را پیش بینی کند
- قبل از اینکه سخنران خوبی باشید، شنونده خوبی باشید.
- مبالغه کردن در سخنرانی با دروغگویی فرق دارد.
- چه اتفاقی در حال حاضر به وقوع پیوسته اند.
- دوره های فن بیان را دست کم نگیرید.
- تاثیرگذارترین تکنیک طنز در سخنرانی استفاده از مکث است
- شوخی های سخنرانی را حتما تمرین کنید.
- لزومی ندارد پاسخ همه را بدهید.
- از هر موضوعی نباید به عنوان طنز در سخنرانی استفاده کنید.
- مراقب اثر معکوس یا بی احترامی باشید.
نگذارید مخاطب قدم های شما را پیش بینی کند.
از جمله ترفندهای طنز در سخنرانی، غیرقابل پیش بینی بودن است. نگذارید مخاطب دقیقا از قدم بعدی شما آگاه شود. هرچه سخنرانی شما غیرقابل پیش بینی تر باشد، جذابیت آن نیز به شدت افزایش می یابد؛ اما نه به هرقیمتی. روند سخنرانی نباید باعث شود که بعضی از مباحث جا به جا شوند یا به گونه ای دیگر بیان شوند. ساده ترین راهی که می توانید از آن بهره بگیرید این است که لباسی بپوشید که مخاطبان انتظارش را ندارند و گاهی نیز صدای خودتان را برای جلب توجه بیشتر تغییر دهید.
طنز در سخنرانی
قبل از اینکه سخنران خوبی باشید، شنونده خوبی باشید.
در زمان استفاده از طنز در سخنرانی کاملا حواستان به این باشد که مخاطب چگونه با شما صحبت می کند. اگر سوتی یا تپقی در بین حرف های مخاطب وجود داشت، از آنها استفاده کنید. تا انتهای سخنرانی می توانید از سوتی مخاطب استفاده کنید ولی به این موضوع توجه داشته باشید که نباید به هیچ وجه به مخاطب توهین و بی احترامی شود.
مبالغه کردن در سخنرانی با دروغگویی متفاوت است.
مخاطبان شما در هر صورت متوجه می شوند که واقعیت چیست. بزرگنمایی یک موضوع باعث نمی شود که صورت مسئله کلا فراموش شود. به همین خاطر اغراق کردن مناسب می تواند مخاطب را بخنداند. مثلا وقتی یک شخص از یک پله پایین افتاده، بگویید از طبقه پنجم ساختمان سقوط کرده است.
چه اتفاقی در حال حاضر به وقوع پیوسته اند.
به خاطر اینکه از طنز در سخنرانی استفاده خوبی کنیم، لیستی از اتفاقاتی که همه با آن مواجه هستند و در زندگی اکثریت مردم اتفاق می افتد را جمع آوری کنید و در مواقع مناسب آنها را بگویید. برای مثال: علاقه پدرها به خاموش کردن کولر، خیس کردن دمپایی سرویس بهداشتی و…
دوره های فن بیان را دست کم نگیرید.
شرکت در دورهای فن بیان به شما کمک می کند که خلاقیت بیشتری بابت طنزپردازی در سخنرانی داشته باشید. همچنین می توانید از اساتید خود تکنیک های استفاده از شوخ طبعی در سخنرانی و ترفندهایی که برای سخنرانی خود استفاده می کنند را بپرسید.
10 تکنیک استفاده از طنز در سخنرانی
تاثیرگذارترین تکنیک طنز در سخنرانی استفاده از مکث است.
مهمترین ترفند طنز در سخنرانی استفاده از مکث است. این کار در بین تکنیک های استفاده از حس شوخ طبعی در سخنرانی سبب می شود که مخاطب شما آمادگی بیشتری برای شنیدن لطیفه ها داشته باشد.
- مقدمه را بگوید.
- مکث کنید.
- جمله اصلی شوخی را بگویید .
- مکث کنید.
شما با همین مکث کردن ساده باعث خندیدن همه شوید.
شوخی های سخنرانی را حتما تمرین کنید.
یکی از مهمترین تکنیکهای استفاده از طنز در سخنرانی، داشتن تمرین کافی است. تمام شخصیت ها را در ذهن خود بسازید و در زمان سخنرانی حتما از زبان بدن خود برای نشان دادن حالات استفاده کنید. تمرین کافی به شما قدرت می دهد که تاثیر بیشتری بر روی مخاطب خود بگذارید. همچنین پیشنهاد می شود که قبل از سخنرانی، یک بار تمام متن سخنرانی را برای افراد نزدیک به خود اجرا کنید.
لزومی ندارد پاسخ همه را بدهید.
ممکن است در زمان سخنرانی شما بعضی از مخاطبان قصد داشته باشند برای اینکه دیده شوند، بین حرف های شما بپرند. شما می توانید هر پاسخی به این افراد بدهید اما قصد اصلی مخاطب جلب توجه است. شما با در نظر گرفتن جو سخنرانی می توانید محترمانه به این افراد بگویید که نظم سخنرانی را برهم نزنند.
از هر موضوعی نباید به عنوان طنز در سخنرانی استفاده کنید.
قبل از مطرح کردن هر موضوعی باید دقیقا متوجه شوید که این موضوع آیا فقط برای شما خنده دار است یا باعث می شود دیگران هم بخندند. برای پی بردن به این قضیه بهتر است قبل از استفاده آن در سخنرانی، چند بار آن را برای دوستان خود مطرح کنید و ببینید که آیا برای آنها نیز خنده دار است یا خیر.
مراقب اثر معکوس یا بی احترامی در تکنیک طنز در سخنرانی باشید.
آخرین ترفندی که در مورد استفاده از تکنیکهای استفاده از طنز در سخنرانی وجود دارد این است که نباید شوخ طبعی و حاضر جوابی شما سبب دلخور شدن مخاطبانتان شود. هدف اصلی شما خنداندن شنوندگان سخنرانی است، نه رنجاندن آنها. برای جلوگیری از اثر معکوس، از سخنرانی های طنز موفق ایده بگیرید و برای خودتان لیستی از این سخنرانی ها داشته باشید. برای مثال با مواردی که مخاطب در شکل گیری آنها هیچ نقشی نداشته است، شوخی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید